h

Gemeenteraadsverkiezingen 2014

6 oktober 2015

Oud senator Kees Slager geïnstalleerd als raadslid

Op 1 oktober heeft Annie Vogelaar na ruim 5 jaar afscheid genomen van de gemeenteraad van Tholen. Annie heeft dit besluit met pijn in haar hart maar weloverwogen genomen. Haar plaats wordt ingenomen door Kees Slager uit Poortvliet. Slager was al commissielid Ruimte voor de socialisten.

Foto: R. van Tilborg
Lees verder
30 augustus 2015

Slager volgt Vogelaar op als raadslid SP

Annie Vogelaar, die in de afgelopen winter al enkele maanden terugtrad als raadslid in verband met haar gezondheid, heeft besloten om per 1 oktober aanstaande definitief haar raadslidmaatschap te beëindigen. Ook nu is de reden haar labiele gezondheidssituatie.

Lees verder
6 december 2014

Fractievoorzitter SP vertrekt uit de Thoolse politiek

Afgelopen maart is het de SP gelukt om de tweede partij van Tholen te worden. Na een lange tijd van werkloosheid heeft fractievoorzitter Van Tilborg van de Thoolse socialisten een baan gevonden. Een baan bij de Tweede Kamerfractie van de SP in Den Haag. Hij is daar in dienst getreden als medewerker op het algemeen secretariaat.

Lees verder
7 november 2014

Krista volgt Annie tijdelijk op als SP-raadslid

.- Tijdens de raadsvergadering van gisteren is Krista 't Hart -Tekamp geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor de SP. Krista vervangt Annie Vogelaar, die wegens langdurige ziekte een tijdlang het raadswerk niet kan doen, tot half februari van volgend jaar.

Lees verder
27 april 2014

SP: Waarom meer geld voor college dat alleen maar op de winkel past ?

SP-fractievoorzitter Roland van Tilborg heeft er bij de presentatie van het nieuwe coalitieprogramma in de Thoolse gemeenteraad op gewezen dat daarin letterlijk staat dat er geen geld is om nieuw beleid te voeren de komende jaren. 'Dit college gaat dus op de winkel passen', zo concludeerde hij. Daarom is het merkwaardig dat het college toch meer salaris voor zichzelf opeist, want in plaats van de klus met drie wethouders te klaren, blijven er vier, die zich zelfs nog een extraatje geven, want het aantal fte's stijgt van 3,3 naar 3,4 fte.

Lees verder
3 april 2014

Chinees feestmaal

Niet alle SP'ers die de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen tot een succes maakten, konden er gisteravond bij zijn, maar de meesten waren gelukkig wel aanwezig in het Holland Huis in Scherpenisse, waar ze genoten van een welverdiend chinees feestmaal.

Lees verder
28 maart 2014

Tholen zet linkse kiezer in de kou

De twee grootste winnaars van de Thoolse verkiezingen worden buiten het college van B&W gehouden, maar twee verliezers mogen (opnieuw) aanschuiven. Dat is de uitkomst van het overleg dat (CDA) informateur Ton Verbree de afgelopen week voerde met alle zeven fracties. Bij de presentatie van zijn bevindingen vanmorgen zei de SGP als grootste partij zich te kunnen vinden in dat oordeel. Beter: uit alles bleek dat de SGP hierop heeft aangestuurd. Zodat we ons afvragen waarom de gemeente geld heeft uitgetrokken voor deze informatieronde.

Lees verder
28 maart 2014

Onze nieuwe fractie

-  Gisteravond is in het raadhuis de nieuwe gemeenteraad van Tholen geïnstalleerd. En dat betekent dat de SP daar nu met drie raadsleden aanwezig is, van links naar rechts: Roland van Tilborg, Annie Vogelaar en Theo Korevaar, die bij deze feestelijke gebeurtenis in de bloemetjes werden gezet.

Lees verder
27 maart 2014

Afscheid voor één dag.

Woensdagavond heeft de gemeenteraad van Tholen afscheid genomen van haar 'oude' raad. Onder hen waren Annie Vogelaar en Theo Korevaar. Met een mooie bos bloemen en een klein geschenk heeft de afdeling hun bedankt voor de inzet van de afgelopen vier jaar. Ook voor Kees Slager, commissielid Ruimte, en Roland van Tilborg, vervangend commissielid Ruimte en Samenleving, was er een bos bloemen.

Maar het afscheid is niet voor lang.....donderdagavond keren Theo en Annie weer terug. Maar deze keer niet met twee zetels maar met drie! Onder leiding van de 'nieuwe' fractievoorzitter, Roland van Tilborg, zijn er drie stoelen gereserveerd voor de komende raadsperiode van vier jaar. 

Lees verder
24 maart 2014

SP stemmers bedankt !

Beste kiezers, Via deze weg wil de SP iedereen bedanken die woensdag 19 maart zijn of haar stem heeft gegeven aan de SP. U heeft gebruik gemaakt van een, in het verleden, zwaar bevochten recht…het democratisch stemrecht. In 2010 hebben 1143 stemmers er voor de eerste keer in de Thoolse politieke geschiedenis voor gezorgd dat de SP met twee zetels in de Raad kwam. Nu in 2014 zijn er 1595 stemmen op de SP uitgebracht en daardoor hebben we 3 zetels. Dat is 3,4 % meer dan in 2010. Hiermee is de SP de tweede partij van Tholen geworden!! Een fantastisch resultaat waar we op hoopten maar niet verwacht hadden. Maar met dit mooie resultaat zijn we er nog niet, beter nog, het begint nu pas. De huidige coalitiepartijen, CDA, PvdA en VVD hebben alle drie één zetel verloren. Ze zijn van drie naar twee gegaan. Deze zetels zijn verdeeld onder de ChristenUnie, het Algemeen Belang Tholen en de SP. Dat wil dus zeggen dat er nu een uitgelezen kans is om een frisse andere samenstelling te krijgen in het dagelijks bestuur van Tholen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier