h

Politie/veiligheid

4 juli 2014

SP stelt vragen: Gevaarlijke verkeersituatie voor fietsers bij supermarkten Tholen

' De gemeente Tholen heeft onvoldoende geanticipeerd op de te verwachten grote stroom verkeersgebruikers  bij de concentratie van twee supermarkten op een plek vlak langs de belangrijkste invalweg van het stadje.' Dat stellen de SP'ers Theo Korevaar en Kees Slager in hun toelichting bij schriftelijke vragen over de gevaarlijke verkeerssituaties die in de buurt van de nieuwe supermarkten al meteen na de opening zijn ontstaan.

Lees verder
3 juli 2014

Burgemeester erkent: Tholen had nu 4 wijkagenten moeten hebben

 Burgemeester Nuis kon tijdens de laatste raadsvergadering niet anders dan SP-fractievoorzitter  Roland van Tilborg gelijk geven: er hadden allang vier wijkagenten in de gemeente moeten opereren. Maar de realiteit is, dat er nog steeds maar één (parttime) wijkagente actief is . En die kan natuurlijk de acht kernen van de gemeente niet adequaat in de gaten houden. Overigens heeft Tholen volgens de Politiewet eigenlijk recht op vijf wijkagenten, namelijk één per 5000 inwoners, maar omdat het hier relatief veilig is, wil de politie er maar vier plaatsen.

Lees verder
7 oktober 2013

SP wil vijf wijkagenten in Tholen


- In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur heeft Theo Korevaar er op gewezen dat de gemeente Tholen recht heeft op minstens vijf wijkagenten. Hij wil dat B&W er alles aan doen om die agenten zo snel mogelijk naar Tholen te halen. Iedereen weet dat er op dit moment maar één Thoolse wijkagent is en die werkt ook nog maar parttime.
Toch is bij de installatie van de Nationale politie per 1 januari 2013 door de minister beloofd dat er één wijkagent op elke vijfduizend inwoners zou komen. Die norm is vervolgens ook wettelijk vastgelegd.

Lees verder
11 september 2013

Gemeente wil niet waarschuwen tegen autokrakers

.- De gemeente is niet van plan om waarschuwingsborden te plaatsen tegen autokrakers op plaatsen langs de zeedijk, waar veel badgasten komen. Dat antwoord heeft de SP gekregen op vragen die Theo Korevaar deze zomer stelde naar aanleiding van twee autokraken, die kort na elkaar aan de Schelphoek werden gepleegd.
Op het verzoek van de SP om ter plekke borden met 'Buit eruit!' te plaatsen, schrijft het college, dat uit informatie van de politie blijkt dat er (nog) geen sprake is van een patroon in de autokraken. Daarnaast is het (aldus het antwoord) 'nog los van de kosten ondoenlijk om een doeltreffend beleid te ontwikkelen inzake waar welke bordjes te plaatsen.'
De SP heeft inmiddels informatie gekregen dat ook bij de duiklocatie aan de Oesterdam deze zomer auto's zijn opengebroken. Omdat het toeristenseizoen inmiddels is afgelopen, zijn we van plan de ontwikkelingen volgend seizoen nauwlettend in de gaten te houden.

Lees verder
14 februari 2013

Waterschap tot SP: Engelaarsdijk veiliger zonder wegmarkering


.- "Wij zijn van mening dat het aanbrengen van kantmarkering negatieve gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid op de Engelaarsdijk". Dat schrijft het waterschap Scheldestromen in reactie op de brief die de SP Tholen in januari stuurde. In onze brief wezen wij er op dat veel verkeer dat van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland naar Scherpenisse en Sint Maartensdijk moet (en vice versa) gebruik maakt van de Engelaarsdijk omdat die verbinding nu eenmaal de snelste is. Omdat er op die weg geen enkele belijning is aangebracht, levert dat - zeker bij mist - gevaarlijke situaties op, zo is ons van verschillende kanten gemeld. Vandaar ons verzoek om de belijning die wél op de Zwarteweg is aangebracht, niet te laten stoppen bij de kruising met de Bram Groenewegeweg, maar door te trekken tot de Poortvlietsedijk bij Scherpenisse.
Dat wil het waterschap niet, zo blijkt uit de brief.

Lees verder
31 december 2012

SP vraagt waterschap: maak einde aan gevaarlijke verkeerssituatie

.- De SP-Tholen heeft het waterschap Scheldestromen in een brief gevraagd om de verkeerssituatie op de Engelaarsdijk te verbeteren om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.
Er hebben de SP de laatste tijd enkele malen klachten bereikt over deze weg, die vanaf het kruispunt Bram Groenewegeweg- Zwarteweg naar de Poortvlietsedijk bij Scherpenisse loopt. Deze weg wordt druk gebruikt door het verkeer dat vanuit de richtingen Sint Philipsland en Steenbergen het eiland Tholen opkomt en naar Scherpenisse en Sint Maartensdijk wil.
Het probleem is dat waar de wegen tot en met de Zwarteweg wel voorzien zijn van witte belijningen, deze belijning stopt op de Engelaarsdijk circa tien meter na de rotonde op de Bram Groenewegeweg.

Lees verder
15 juni 2012

SP: Hoe kan het dat Tholen in top-5 staat van plaatsen waar politie te laat arriveert?


- Fractievoorzitter Theo Korevaar heeft vandaag meteen na het bekend worden van de dramatische cijfers die RTL-nieuws publiceerde over het aantal keren dat de politie in Tholen te laat komt bij een noodgeval (in ruim 42% van de gevallen) vragen aan B&W gesteld.
Uit het onderzoek van RTL blijkt dat in de afgelopen twee jaar het korps Zeeland het slechtst scoort als het gaat om snel present zijn bij een noodgeval. In bijna een kwart van de gevallen (23%) is de Zeeuwse politie te laat, maar in de gemeente Tholen is het bijna in de helft van de gevallen. Daarmee staat Tholen in de landelijke top-5 van slecht scorende gemeenten op de vierde plaats.

Lees verder
12 april 2012

SP-vragen gehonoreerd: eerste wijkagent voor Tholen


.- Tholen krijgt een eerste wijkagent. Er is al een agent geselecteerd die binnenkort als eerste Thoolse wijkagent aan de slag kan. Dat blijkt uit het antwoord van B&W op vragen die Theo Korevaar op 5 maart stelde.
Korevaar sprong in op de mededeling, dat de politie Zeeland elf nieuwe wijkagenten gaat aanstellen. In maart van verleden jaar ving hij nog bot bij het college toen hij pleitte voor het introduceren van wijkagenten in de gemeente. Nu in maart van dit jaar de politie zelf verklaarde dat sinds de introductie van wijkagenten in andere Zeeuwse gemeenten het gevoel van veiligheid bij de burgers is toegenomen, trok hij opnieuw aan de bel.
En deze keer kunnen B&W er niet omheen. Ze schrijven: 'Het verheugt ons dat de ervaringen van de politie met deze werkwijze positief zijn.' Het accent van de politie zal worden verlegd naar 'aanwezigheid en netwerken in dorpen en wijken’.
Waar de eerste Thoolse wijkagent wordt ingezet, staat niet in het antwoord vermeld.

Lees verder
4 maart 2012

SP: Gemeente moet kans grijpen en wijk- of dorpsagenten claimen

.- Namens de SP heeft Theo Korevaar gisteren in schriftelijke vragen aan B&W opnieuw gepleit voor het invoeren van wijk- of dorpsagenten in de gemeente Tholen. Hij deed dat naar aanleiding van een artikel in de PZC van vrijdag, waarin de politie Zeeland aankondigde dat er de komende maanden 'fors meer wijkagenten' gaan komen in Zeeland.
Nu zijn er in heel Zeeland nog maar acht wijkagenten, maar binnen twee maanden komen er elf bij en nog dit jaar zullen er "verspreid over alle gemeenten" nog eens enkele tientallen bij komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier