h

Doet Tholen genoeg?

18 december 2017

Doet Tholen genoeg?

Vragen SP over achterstand bij maken beschutte werkplekken 

'Zeeuwse gemeenten bieden te weinig beschutte werkplekken aan mensen die een gewone werkplek niet aankunnen', zo meldde de PZC deze week. Voor het SP-raadslid Krista 't Hart aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan B&W.

Het gaat om mensen die tot 2015 in de sociale werkvoorziening terecht konden, maar het kabinet Rutte-Samson  maakte dat verder onmogelijk. Die mensen - met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking - dreigden daardoor tussen wal en schip te vallen. Daarom zijn de gemeenten nu verplicht werkplekken voor hen te scheppen. Maar dat blijkt te weinig te gebeuren. Van de in totaal 47 werkplekken die de Zeeuwse gemeenten dit jaar moesten scheppen zijn er maar 28 gerealiseerd. Ook Tholen blijft volgens het krantenbericht achter bij het halen van de doelstelling.

Vandaar dat Krista 't Hart van het college wil weten hoeveel werkplekken Tholen dit jaar moest realiseren en hoeveel er werkelijk zijn gekomen. Ook wil Krista weten wat de opdracht voor 2018 is. En wat de plannen van het college zijn om de achterstand snel in te lopen.

Reactie toevoegen

U bent hier