h

Grondprijs verhogen? Alleen SP vóór

13 december 2017

Grondprijs verhogen? Alleen SP vóór

Alleen SP keert zich tegen 'verpatsen'

van schaarse Thoolse bedrijfsgrond

We stonden donderdag 7 december weer eens alleen in de gemeenteraad tegenover de andere vijf fracties. Wat was er aan de hand? B&W wilden nieuwe grondprijzen vast stellen voor het bedrijventerrein Welgelegen, want de laatste jaren heeft Tholen met een kortingsactie geprobeerd daar bedrijven te lokken. Maar nu de economie aantrekt en de hoeveelheid grond begint op te raken, is dat niet meer nodig. Intussen is Tholen er door die kortingsactie wel €135.000 bij ingeschoten.

Prima dus dat er geen korting meer wordt gegeven. Alleen is de prijs die de gemeente nu wilde vragen nog steeds erg laag. Lager dan alle buurgemeenten voor hun bedrijfsgrond vragen. Daarom stelde de SP per amendement voor om de prijs €10 per vierkante meter hoger te maken. Dan nog zou onze grondprijs lager zijn dan in Steenbergen, Bergen op Zoom en Reimerswaal. En als we die 10 euro meer vragen, levert ons dat voor elke hectare een ton extra op. Dat geld kunnen we goed gebruiken voor allerlei (sociale) doeleinden.

Maar de andere fracties wilden er niet van weten. Van sommige - zoals de VVD - begrijpen we dat wel, maar dat de Christen Unie ons verweet dat wij aan 'ondernemertje pesten' doen, daar stonden we toch van te kijken. Er is immers eerder sprake van het omgekeerde, nu Tholen zijn kostbare grond voor te weinig geld verpatst aan ondernemers die bij de buren meer moeten betalen.

Als wij binnenkort weer eens met een sociaal voorstel komen en de andere fracties roepen: 'Dat is te duur, waar moet dat van betaald worden?', dan zullen we ze nog eens herinneren aan het cadeautje, dat ze twee dagen na Sinterklaas nog aan het bedrijfsleven hebben gegeven.

Reactie toevoegen

U bent hier