h

Pinautomaat Sint Maartensdijk

13 augustus 2018

Pinautomaat Sint Maartensdijk

RABO-bank belooft SP verbeteringen aan pinautomaat Smerdiek

De belangrijkste klachten die de SP te horen kreeg tijdens de braderie in Sint-Maartensdijk gingen over de pinautomaat. Nadat het bankgebouw aan de Markt werd gesloten, is de pinautomaat verplaatst naar een stuk grasland aan de Bloemenlaan. En dat is volgens nogal wat inwoners van Smerdiek geen succes.

Tijdens de braderie noteerde de SP, die met een kraam aanwezig was, klachten van niet minder dan 41 personen. De belangrijkste waren:

- scheuren in nabijgelegen woningen door de plaatsing van de pinautomaat;

- de oprit voor rollator en scootmobiel is te stijl;

- mensen die met een scootmobiel of elektrische rolstoel komen, kunnen niet op het scherm kijken;

- als de zon op het scherm staat, kun je er niets op lezen;

- omwonenden voelen zich 's avonds niet veilig omdat de automaat op een onbeheerde plek staat.

Naar aanleiding van de klachten heeft onze organisatiesecretaris Els Schrauwen contact opgenomen directeur J. van Esbroek van de Rabobank en hem er mee geconfronteerd.

Hij deelde mee dat mensen die schade aan hun woningen hebben, een schadeclaim bij de bank kunnen indienen. Verder wordt de oprit aangepast zodat mensen met een rollator en rolstoel de automaat beter kunnen bereiken.

Er wordt bekeken of het beeldscherm, dat te hoog is voor mensen in een rolstoel, kan worden aangepast. En wat betreft de onleesbaarheid van het scherm als de zon er op staat, wordt uitgezocht of er per abuis een 'binnenscherm' is gemonteerd. Als dat zo blijkt te zijn, zal het worden vervangen.

De locatie van de pinautomaat wordt niet veranderd. Volgens de Rabobank-directeur komen er altijd klachten, waar je hem ook plaatst.

Reactie toevoegen

U bent hier