h

Braderie

30 augustus 2018

Braderie

Foto: SP

Het zit veel inwoners van Tholen niet lekker dat het schoolzwemmen een paar jaar geleden (als bezuinigingsmaatregel) is afgeschaft door de gemeente.

Bij de vraag die wij op de braderie stelden aan bezoekers, wat het belangrijkste aandachtspunt is, scoorde 'schoolzwemmen' het hoogst. Wanneer je bedenkt dat op de braderie van Sint-Maartensdijk 'schoolzwemmen' als tweede eindigde vlak na de ellende met de pinautomaat, dan is dat voor de SP aanleiding om het schoolzwemmen weer aan de orde te stellen. Wij waren ooit tegen de afschaffing en nu de crisis voorbij is, moet er (ook financiële ) ruimte zijn om het weer in te voeren.

Aandachtspunt nummer 2, dat door de Tholenaren werd aangedragen was de slechte bibliotheekvoorziening sinds de 'echte bieb' is verdwenen en gedegradeerd tot een paar rijen boeken in de hal van het gemeentehuis.

Verder werd aandacht gevraagd voor het opgedoekte politiebureau, voor de mankerende onkruidbestrijding, de drugsoverlast op een aantal plekken in de stad en werd spontaan het idee gelanceerd om de stad wat op te vrolijken door een paar fonteinen in de vesten aan te leggen.

Overigens eindigde de braderie al in een soort waterballet, want omstreeks 2 uur barste er een enorme regenbui los, waardoor alle bezoekers een droog heenkomen zochten. Omstreeks half 3 hebben de dienstdoende SP'ers, die inmiddels doornat waren, maar besloten om de kraam voortijdig af te breken.

Toch was het goed om weer vele gesprekken met Tholenaren te voeren en informatie te krijgen over zaken, die we de komende tijd verder gaan onderzoeken.

Reactie toevoegen

U bent hier