h

SP Succes: Armoedebeleid Tholen Verbetert

16 juli 2022

SP Succes: Armoedebeleid Tholen Verbetert

Vanaf 2023 gaan in de gemeente Tholen de inkomenseisen voor minimaregelingen naar 130%. Hierdoor komen meer huishoudens in aanmerking voor deze regelingen. De Thoolse SP strijd al jaren voor die verhoging.

Een amendement van de SP, PVDA/GL, CDA, VVD en ChristenUnie, is in de gemeenteraadvergadering van donderdag 7 juli 2022, met 19 stemmen voor en 2 stemmen tegen, aangenomen. Wij zijn blij dat het besef van noodzaak hier voor eindelijk bijna raadsbreed wordt gedragen. 

De verhoging van de inkomensgrens is nu harder nodig dan ooit, gezien alle prijsstijgingen. Omdat de gemeente Tholen er financieel goed voor staat, is er voldoende ruimte om deze huishoudens te helpen. 

Onze fractievoorzitter Theo Korevaar in de raadsvergadering over de kadernota:

Beelden: Omroep Tholen TV/Cannect BV

Reactie toevoegen

U bent hier